20 tegels ingezameld tijdens Voorjaarsevent

Tijdens het Voorjaarsevent zaterdag 9 april bij Heemerf de Schutsboom aan de Nieuwe Rielseweg zijn ongeveer 20 tegels ingezameld en geruild voor een plantje. Het aantal tegels wordt opgeteld bij het totale aantal stenen waarmee de gemeente Goirle tot 31 oktober 2022 meedoet aan het NK Tegelwippen

Met 400 bezoekers was er een gezellige drukte. De actie moet bijdragen aan het zorgen van bewustzijn bij mensen om de tuin te vergroenen en op deze manier klimaatverandering tegen te gaan.

Een duurzame en leefbare tuin

Het event grepen we aan om inwoners te informeren over onze afkoppelsubsidie. Deze subsidie kun je inzetten om je regenpijp af te koppelen van het riool, een groen dak aan te leggen of tegels te vervangen voor groen. Door klimaatverandering hebben we vaker te maken met overlast van water door hoosbuien en langere warmere periodes, waardoor hittestress ontstaat. Je tuin wordt aangenamer en beter leefbaar door meer water vast te houden in de grond en te zorgen voor meer biodiversiteit (meer verschillende bloemen en planten). 

Ook interesse?

Kijk voor meer informatie over de afkoppelsubsidie op www.goirle.nl/duurzaamheid. Deze subsidie ontvangt u als u tegels vervangt door groen, een groen dak aanlegt of uw regenpijp afkoppelt.