Garageboxen in Goirle in orde

Dinsdag 12 april 2022 controleerden de gemeente Goirle in samenwerking met de gemeente Tilburg en de politie 59 garageboxen in Goirle. Hierbij werden geen misstanden geconstateerd.  Doel van deze acties is om mogelijke criminele activiteiten op te sporen én om tips te geven aan verhuurders om zichzelf en hun eigendommen beter te beschermen.

Burgemeester Mark van Stappershoef: “Een veilige woonomgeving is in ieders belang. Vandaar dat ik blij ben met de medewerking van de huurders en verhuurders bij deze actie. Het gebeurt vaak dat verhuurders geen idee hebben aan wie ze hun garage verhuren en wat zich daar afspeelt. Dat is natuurlijk onwenselijk omdat er zo onbewust wordt bijgedragen aan mogelijke criminele activiteiten. Het stemt mij positief dat op de gecontroleerde locaties alles in orde is. We blijven ons inzetten om eigenaren te helpen zich te beschermen tegen criminele activiteiten van hun huurders.”

Jaarlijks controleert de gemeente diverse locaties in samenwerking met de politie. Gekeken wordt of men zich aan de wet- en regelgeving houdt en er geen ondermijnende activiteiten plaatsvinden. Door locaties te bezoeken krijgen de gemeente en politie zicht op de activiteiten die daar plaatsvinden. Zo kan eventuele ondermijnende criminaliteit opgespoord worden.

Meld misstanden 

Ziet u zelf misstanden of vermoedens hiervan, meld dit altijd. Dat kan bij de politie via telefoonnummer 0900-8844. Of anoniem via Meld Misdaad Anoniem of via telefoonnummer 0800-7000.