Duurzaamheidslening aanvragen niet mogelijk

Het aanvragen van een nieuwe duurzaamheidslening is binnenkort tijdelijk niet meer mogelijk. Sinds 2021 vroegen 32 inwoners een duurzaamheidslening aan. Zij gebruikten dit voor energiebesparende maatregelen aan hun huis. Daar zijn we trots op. Want zo werken we samen aan een duurzame toekomst. Dit betekent wel dat het budget op raakt.

Budget bijna op

Het geld komt uit een zogenoemd ‘revolving fund’. Dit betekent dat van het geld dat binnenkomt uit aflossingen weer nieuwe leningen verstrekt worden. Op dit moment is het budget bijna op. Als u dus binnenkort een aanvraag doet, kan dit worden afgewezen. Zodra er weer voldoende geld afgelost is, kunt u weer een duurzaamheidslening aanvragen. We houden u hiervan op de hoogte.

Overige duurzaamheidsinitiatieven

Wilt u toch direct verduurzamen? Gelukkig zijn er genoeg mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan leaseplannen voor zonnepanelen van energieleveranciers. Daarnaast kunt u ook subsidie krijgen voor een duurzaam idee voor uw buurt of vereniging. Lees er meer over op www.goirle.nl/duurzaamheid.

Meer informatie

Informatie over de duurzaamheidslening en andere duurzame initiatieven is te vinden op www.goirle.nl/duurzaamheid. Heeft u hier nog vragen over? Neem dan contact met ons op via e-mailadres info@goirle.nl of telefoonnummer (013) 5310 610.