Inwoners Goirle en Riel naar de stembus

Bent u 18 jaar of ouder? Dan ontvangt u vóór 2 maart uw stempas voor de gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart. Laat uw stem horen!

Stemmen is belangrijk. Waarom? Omdat het gemeentebestuur beslissingen neemt over de plek waar u woont. Waar u leeft. Denk aan onderwerpen zoals: afval, parkeren, bomen en bouwen. Laat uw stem niet verloren gaan. Kies wie in gemeente Goirle over deze onderwerpen besluiten neemt.

Veilig stemmen

Om ervoor te zorgen dat u veilig kunt stemmen, doen we het volgende:

  • We richten de stemlokalen in volgens de coronamaatregelen die op dat moment gelden.
  • U kunt ‘vroegstemmen’ op 14 en 15 maart bij een stemlokaal in Riel en Goirle.
  • U ziet via de online druktemeter op onze website hoe druk het is bij een stemlokaal. U kunt er dan voor kiezen om op een ander tijdstip of andere locatie te stemmen.
  • U kunt iemand machtigen om voor u te stemmen als u bijvoorbeeld coronaklachten heeft.

Stemwijzer

Weet u nog niet op wie u wilt stemmen? Op onze website www.goirle.nl/verkiezingen vindt u binnenkort een stemwijzer. Die helpt bij het kiezen van de partij die bij u past.

Meer weten?

Benieuwd naar de locaties van de stemlokalen op 14, 15 en 16 maart of iemand machtigen om voor u te stemmen? U vindt deze en andere informatie op www.goirle.nl/verkiezingen. Kunt u het antwoord op uw vraag hier niet vinden? Neem dan contact op met de gemeente via (013) 5310 610.