Straatnamen ‘Land van Anna’ Zuidrand

De straatnamen voor de nieuwbouwwijk Zuidrand, locatie ‘Land van Anna’ zijn bekend. Allemaal verwijzen ze naar de geschiedenis van deze voor Goirle bijzondere locatie. Land van Anna, ontstaat op en rond de plek van de fabriek van de familie Van Puijenbroek, de HAVEP. De heemkundekring ‘Stichting Erfgoed Goirle’ dacht mee over de nieuwe straatnamen.

De straatnamen

De straatnamen verwijzen allemaal naar het gebied: Wachtelberg, Gemijnt, De Vloed, Spinderspad, Hogebeemd, Leybeemd. De straten met de namen van Anna, Hendrik van Puijenbroek en Havep konden in dit lijstje niet ontbreken. Het gebied krijgt dan ook de straatnamen: Hendrik van Puijenbroeklaan, Havepplein en Annaplein.

Wethouder ruimtelijke ontwikkeling Liselotte Franssen: “Van oudsher is Goirle onder meer bekend om de textielindustrie, hierin speelden een aantal textielfabrikantenfamilies een belangrijke rol. De familie Van Puijenbroek is onlosmakelijk met dit gebied en onze geschiedenis verbonden. In deze nieuwe wijk, aan onze zuidgrens, koesteren we 'stoere' industriële uitstraling én het prachtige natuurgebied. Door de namen van Anna, Hendrik van Puijenbroek en Havep te gebruiken in de straatnamen, verwijzen we naar de rijke historie van dit gebied.”

Reactie familie Van Puijenbroek

“We vinden het een grote eer dat de gemeente de grote verbondenheid tussen de familie Van Puijenbroek en Goirle op deze manier zichtbaar wil maken. Maar liefst 3 onderdelen worden vernoemd naar familieleden en HAVEP. Hieruit blijkt wat we al die jaren, over verschillende generaties, voor elkaar hebben kunnen betekenen. Het is een groot compliment en een mooie erkenning van onze duurzame relatie met de lokale gemeenschap.”

Complete lijst straatnamen Land van Anna