Goirle doet mee met NK Tegelwippen

De gemeente Goirle doet mee met het NK Tegelwippen. Net als zeker 100 andere Nederlandse gemeenten. In de periode tussen 21 maart en 31 oktober 2022 moeten (waar het kan) zoveel mogelijk tegels in onze gemeente vervangen worden door groen. Wij doen dit komende tijd op verschillende plekken in de openbare ruimte. Geweldig als u ook meedoet! De tegels die u eruit heeft gewipt kunt u melden op www.nk-tegelwippen.nl. Dan worden ze opgeteld bij het totale aantal van Goirle.

Prijzen

Als onze gemeente de meeste tegels per 1000 inwoners wipt (verdeeld over drie klassementen) winnen we de prestigieuze Gouden tegel. Daarnaast wint de gemeente met de meeste gewipte tegels de Gouden schep. U maakt zelf ook kans op prijzen. Inwoners van Goirle die hun (voor)tuin aanpakken maken kans op een award en mooie prijspakketten.

Duurzaam doel

Door klimaatverandering hebben we vaker te maken met overlast van water door hoosbuien en langere warmere periodes, waardoor hittestress ontstaat. Dit kunnen we verhelpen door meer water vast te houden in de grond en te zorgen voor meer biodiversiteit (meer verschillende bloemen en planten). Geveltuinen, bloemperken en tuinen met planten − in plaats van stenen - helpen hierbij.

Wethouder Liselotte Franssen: “We zetten graag samen met inwoners de schep in de grond. Zodat we met elkaar de meeste tegels eruit wippen. Natuurlijk voor de eer en de prijzen. Maar nóg meer omdat we dan samen met inwoners letterlijk ons steentje bijdragen aan het terugdringen van de gevolgen van klimaatverandering. Zodat het nu en in de toekomst fijn toeven is en blijft in onze dorpen.”

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over maatregelen die u kunt nemen voor uw tuin op www.goirle.nl/duurzaamheid. Hier vindt u bijvoorbeeld meer informatie over de afkoppelsubsidie. Deze subsidie ontvangt u als u tegels vervangt door groen, een groen dak aanlegt of uw regenpijp afkoppelt.