Lintjesregen 2022

Tijdens de ‘Lintjesregen’ op dinsdag 27 april reikte burgemeester Mark van Stappershoef acht Koninklijke onderscheidingen uit. De
uitreiking was in het Cultureel Centrum Jan van Besouw. Familie en bekenden waren hierbij aanwezig.

Namens Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander reikte burgemeester Van Stappershoef lintjes uit aan:

Mevrouw Kooij - Galama (Goirle)

Voor 30 jaar inzet als vrijwilliger voor het Nederlands Beauraing Comité Pro Maria, de Zonnebloem (afdeling Goirle) en Platform Gehandicapten Goirle (onderdeel van ContourdeTwern). Benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

De heer De Volder (Goirle)

Voor ruim 35 jaar inzet als vrijwilliger voor Carnavalsstichting Tilburg (CST), Stichting Tilburgse Revue, Kinderrevue, Stichting Geniet in Goirle en Stichting Midzomerfestival Goirle. Benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

De heer De Pont (Goirle)

Voor ruim 30 jaar inzet als vrijwilliger voor Hockeyclub Were Di, Het Baksche Ven, Stichting “De Duynsberg”, Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Breda/Den Bosch (VAR), De Buitenhof, Golfclub Landgoed Nieuwkerk en Stichting Mariëngaarde. Benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Mevrouw Van Berkel-Sillius (Goirle)

Voor ruim 25 jaar inzet als vrijwilliger bij de werkgroep Vrouwen In De Overgang (VIDO) en de Tilburgse Vrouwen Raad (TVR). Benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

De heer Kouwenberg (Riel)

Voor ruim 45 jaar inzet als vrijwilliger voor de vrijwillige brandweer Post Riel, politieke partij Lijst Riel (nu Lijst Riel Goirle), Senioren Belangen Riel, Motorcycle Support Goirle en bij onder andere de voetbalvereniging, de carnavalsvereniging, de tennisvereniging en de Harmonie in Riel. Benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

De heer Van Beurden (Goirle)

Voor ruim 55 jaar inzet als vrijwilliger bij zwemclub DIO (Door Inspanning Ontspanning), badmintonvereniging GBC ’83, badmintonvereniging BCG ’74, Ski-club VOD (Vallen Opstaan Doorgaan), organisatie van een motortoertocht voor mensen met een verstandelijke beperking en vrijwilliger bij Truck Tour Tilburg. Benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Mevrouw Van Gils-Ponds (Goirle)

Voor ruim 40 jaar inzet als vrijwilliger bij Stichting Jeugdvakantiewerk (JVW), de scholenquiz samen met Gelden vûr Helden en de Hobbyclub van Jongerencentrum Mainframe. Benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

De heer Van Dijk (Goirle)

Voor ruim 40 jaar inzet als vrijwilliger bij Tafeltennisvereniging Tios ’51, de afdeling Brabant van de Nederlandse Tafeltennisbond (NTTB) en de landelijke NTTB. Benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.