Laat je horen voor een veilige club

Vorige week was de aftrap van de campagne “Laat je horen”. Het doel is een plezierig en veilig sportklimaat. Sportverenigingen krijgen tips en praktische hulpmiddelen. Zo kunnen ze binnen de club aandacht geven aan situaties die niet goed voelen. Denk bijvoorbeeld aan pesten of buiten sluiten. Maar ook aan signalen dat het bij een kind thuis niet goed gaat.

Er waren vertegenwoordigers van St. Sebastiaan, Golfclub Landgoed Nieuwkerk, LTC, GSBW, VOAB en MHC. Samen met Peti Stevens van de Taskforce Kindermishandeling Goirle, gaf wethouder Tess van de Wiel een introductie. Daarna gingen de clubs in gesprek om te kijken waar ze staan en wat ze nog meer kunnen doen. Er werden ook kaartjes uitgereikt. Daarop staat wat vrijwilligers en leden kunnen doen als ze zich zorgen maken. De Regionale Taskforce Kindermishandeling maakte de kaartjes samen met Sportbedrijf Tilburg. De Taskforce Kindermishandeling Goirle kreeg 500 kaartjes om uit te delen in Goirle en Riel.

Als de verenigingen aan de slag willen of hulp nodig hebben met het opzetten van een plezierig en veilig sportklimaat, kunnen zij contact opnemen met verenigingsondersteuner Rian Spaan via Rian@negen.nl.