Aanvragen Lintjesregen 2023

Op dinsdag 26 april 2022 werden acht inwoners van de gemeente Goirle verrast met een Koninklijke onderscheiding tijdens de zogenoemde Lintjesregen. Kent u ook iemand die naar uw idee zo'n blijk van waardering verdient? Dien dan uw voorstel in: welke inwoner van onze gemeente verdient zo'n mooie onderscheiding in 2023 en waarom?

Aanleveren vóór 1 juli

Wanneer u iemand wil aandragen voor een Koninklijke onderscheiding in 2023, moet u vóór 1 juli het voorstel inleveren. Daarom nodigt burgemeester Van Stappershoef u uit snel per e-mail contact met ons op te nemen via onderscheidingen@goirle.nl als u iemand op het oog heeft. Kijk voor de richtlijnen en welke gegevens u moet verzamelen om uw voordracht te ondersteunen op www.lintjes.nl. Op deze website over Koninklijke onderscheidingen vindt u alle informatie over wat u moet doen om iemand voor te dragen.

Wie komt in aanmerking?

Koninklijke onderscheidingen worden tegenwoordig vooral toegekend aan personen die zich langdurig als vrijwilliger hebben ingezet voor de samenleving. Of die prestaties met een bijzondere waarde voor de samenleving hebben geleverd. Denkt u hierbij dit jaar eens extra aan vrouwen die u kunt voordragen, want zij verzetten vaak veel vrijwilligerswerk terwijl we dat niet altijd terugzien in het aantal vrouwen dat voorgedragen wordt.