Goirle bedankt Ireen op 21 mei

Zaterdagmiddag 21 mei bedankt Goirle Ireen Wüst. Samen met BrabantSport zorgen we vanaf 14.00 uur voor een feestelijk programma op twee locaties. Een sportevenement bij het sportpark voor kinderen en een huldiging op het Kloosterplein. De onthulling van het beeld ter ere van Ireen Wüst is ook op het Kloosterplein te zien. Dit wordt live uitgezonden. 

Sportevenement

Ireen vindt het belangrijk dat kinderen sporten en stimuleert dit dan ook door aandacht te vragen voor sport. De Jeugdgemeenteraad adviseerde de gemeente om de huldiging ‘niet alleen voor grote mensen te houden’. Hiermee ging de gemeente samen met BrabantSport aan de slag. De uitkomst? Een sportief evenement voor kinderen tussen de 7 en 14 jaar op het terrein van voetbalvereniging GSBW (Wim Rotherlaan 8). Het programma start om 14.00 uur en duurt tot ongeveer 16.30 uur.

Aanmelden is voor kinderen verplicht en kan vanaf 9 mei via de website. Ben er snel bij, want vol is vol.  

Onthulling beeld

Tijdens de laatste huldiging van Ireen Wüst in 2018 maakte burgemeester Mark van Stappershoef bekend dat zij een beeld in haar geboortedorp krijgt. Ireen onthult dit beeld van de hand van kunstenaar Iris Le Rütte zelf op 21 mei rond 15.30 uur. De onthulling wordt live uitgezonden en is te volgen op de schermen bij het podium op het Kloosterplein.

Huldiging

Vanaf 14.00 uur is live muziek te horen op het Kloosterplein. Na de onthulling van het beeld komt Ireen naar het Kloosterplein. Hier huldigen wij onze Gôolse sportvrouw rond 16.00 uur en bedanken haar voor haar fantastische prestaties waarmee zij velen inspireert en motiveert. Ireen schreef keer op keer geschiedenis. Tijdens haar laatste Olympische Spelen veroverde zij als eerste sporter op vijf achtereenvolgende Winterspelen een gouden medaille, haar zesde olympische goud! Uniek, en daar zijn we trots op!

Meer informatie vind je via www.goirle.nl/ireen