1600 nieuwe stempassen voor kiezers in deel ‘De Hellen’ Goirle

Ongeveer 1600 inwoners in een deel van de wijk ‘De Hellen’ in Goirle krijgen automatisch een vervangende stempas voor de Tweede Kamer verkiezingen. Deze inwoners hebben hun stempas nog niet gekregen. Dit komt door een fout in de postbezorging van PostNL. Intussen is duidelijk dat deze stempassen niet meer komen. De niet bezorgde stempassen zijn ongeldig. Daarmee kunnen kiezers niet stemmen.

Alle stemgerechtigden kunnen stemmen op 22 november

Burgemeester Mark van Stappershoef: “Ik baal enorm van deze situatie. Helaas kunnen we dit als gemeente niet voorkomen. We gaan vanzelfsprekend wel zorgen dat alle kiezers uit de gemeente Goirle kunnen stemmen op 22 november.

De vele reacties van inwoners laten zien dat zij het belangrijk vinden om hun stem uit te brengen op 22 november. Dat doet mij goed.

Het maken en verzenden van 1600 vervangende stempassen is een flinke klus. In goede samenwerking tussen gemeente, drukker en Post NL is het haalbaar. PostNL heeft beloofd dat ze extra alert zijn op de juiste bezorging van deze nieuwe zending.

Op 22 november moeten de leden van de stembureaus de geldigheid van stempassen controleren. Met zeker 1600 ongeldig gemaakte stempassen betekent dit extra opletten. We zullen maatregelen nemen om te zorgen dat dit goed verloopt.”

Vervangende stempas

De gemeente weet via PostNL op welke adressen geen stempassen zijn bezorgd. Het gaat om 47 postcodes in de wijk ‘De Hellen’ in Goirle. Deze inwoners ontvangen zo snel mogelijk een nieuwe, vervangende stempas. Deze komt op tijd voor de verkiezingen. Inwoners hoeven zelf niks te doen. Inwoners uit deze wijk die zelf online al een vervangende stempas hebben aangevraagd, krijgen één vervangende stempas toegestuurd. Bij de vervangende stempas zit een brief waarin staat hoe het stemmen met een vervangende stempas werkt.

Verzending

De vervangende stempassen verstuurt de gemeente via PostNL. PostNL is extra alert op de juiste bezorging van deze zending.

Vragen en informatie

Meer informatie over de verkiezingen of de stempas staat op www.goirle.nl/verkiezingen. Hier leest u ook het antwoord op veelgestelde vragen. Met vragen over de postbezorging kunnen inwoners terecht bij PostNL via www.postnl.nl/klantenservice.