75 nieuwe bomen in de gemeente

Wethouder Peter van Dijk was dinsdag 21 maart aanwezig bij het planten van een haagbeuk (Carpinus) in de Dorpsstraat in Goirle. Met het planten van deze boom is fase 1 van een grote herplantactie afgerond. De afgelopen periode plantte een aannemer in totaal nog 74 bomen op verschillende plekken in de gemeente.

Bomenbestand op peil

Tot en met 2024 planten we nog eens meer dan 200 bomen. Wethouder Peter van Dijk: “Dit doen we verspreid over een aantal jaren. Het plantseizoen is nu bijna voorbij. In het najaar gaan we verder met fase 2. Met deze bomen zorgen we dat ons bomenbestand op peil blijft. Dat moest ook, want we hebben een achterstand in te halen.” In totaal planten we in fase 1, 31 verschillende soorten bomen, zoals lindebomen, esdoorns, eiken en beuken.

Goed toeven in onze groene dorpen

We vinden bomen in onze dorpen belangrijk. Daarom planten we nieuwe bomen terug voor de bomen die we eerder kapten. Dit deden we omdat deze bijvoorbeeld dood of ziek waren of om veiligheidsredenen. Als het niet mogelijk is om op de plek waar een boom gekapt is, er één terug te planten (omdat er te weinig plaats is om goed te groeien) doen we dit op een andere plek in de gemeente. Zoals in een park. Bomen zijn goed voor onze gezondheid en zorgen voor verkoeling in warme zomermaanden. Ook dieren profiteren van onze bomen. Daarmee zorgen we voor de biodiversiteit. Zo zorgen we voor een groene gemeente waar het ‘goed toeven’ is nu én in de toekomst.