Aanpak verwijderen Japanse Duizendknoop

In de Mortel in de wijk ’t Ven-Noord is gestart met het bestrijden van de Japanse Duizendknoop. We zetten een nieuwe methode in, ontwikkeld aan de Universiteit van Wageningen. De bestrijding duurt ongeveer negen maanden. U leest hier meer over in dit artikel.

Waarom bestrijden?

De Japanse Duizendknoop is een plant die niet in Nederland thuishoort, maar hier wel goed groeit. Dat komt omdat de Japanse Duizendknoop geen natuurlijke vijanden heeft. Deze plant verdringt andere planten die een voedselbron zijn voor allerlei insecten en vogels. Daarom bestrijden we de Japanse Duizendknoop.

Hoe bestrijden?

Het bestrijden van de Japanse Duizendknoop is lastig. De plant kan opkomen vanuit de wortels die drie meter diep in de grond zitten. Het is belangrijk om de wortel kundig te verwijderen zodat de plant zich niet verder verspreidt.

Aannemer Heijmans verzorgt het groot onderhoud in de wijk ’t Ven-Noord. Samen kozen we voor bestrijding van de Japanse Duizendknoop met een nieuwe methode. De bodem wordt negen maanden afgedekt met luchtdichte folie zodat er geen zuurstof binnendringt. In deze periode broeien de wortels in de bodem en verkolen uiteindelijk. Dat ziet er een tijd niet zo mooi uit. Maar als de folie weg is, herstelt de bodem zich op natuurlijke wijze en komen inheemse planten terug.

Meer vragen?

Voor meer informatie kijkt u op de website www.grootonderhoudtvennoord.nl.