Carnaval 2023

Zaterdag 18 februari barst het carnaval los in Ballefruttersgat en Kaaiengat.

Sleuteloverdracht in Ballefruttersgat

Op zaterdag 18 februari dragen burgemeester Mark van Stappershoef en jeugdburgemeester Fiene Suurmeijer de sleutel over aan de Goirlese prins Arjan d'n Irste en de jeugdprins Bart Frutje d'n Irste. De sleuteloverdracht is om 11.11 uur in de hal van het gemeentehuis.
Alle Ballefrutters en Ballefrutterinnekes zijn van harte welkom om dit speciale moment bij te wonen.

Het gemeentehuis is vanaf 10.45 uur open. Na de sleuteloverdracht wordt om 12.00 uur de Ballefruttersvlag gehesen voor het gemeentehuis. Daarna wordt d’n Ballefrutter onthuld op het Oranjeplein.

Optocht in Goirle andere route

Op carnavalszaterdag 18 februari, trekt weer de optocht door het centrum van Ballefruttersgat. Het carnavalsmotto dit jaar is “ZÖRGT DÈ GE D’R BIJJ ZÈÈT”.

Let op, de stoet volgt dit jaar een andere route dan voorgaande jaren:

  • Vertrek om 14.00 uur vanaf het Oranjeplein.
  • Via de Kalverstraat en de Tilburgseweg, naar de Van Haestrechtstraat.
  • Vervolgens gaat hij via de Aabeekstraat over de Molenstraat en Muldersweg richting de Tilburgseweg.
  • Daar gaat de stoet rechtsaf om vervolgens op het Kloosterplein te eindigen.

De prijsuitreiking voor volwassenen is zaterdag na de optocht om 18.00 uur in Biljartcentrum Goirle in de Kloosterstraat. De prijsuitreiking voor de jeugdoptocht is op zondagmiddag in Stapperij Broeder Liplap.

Meer informatie: www.ballefruttersgat.nl

Optocht Riel

Gelukkig trekt op carnavalszaterdag 18 februari ook weer de optocht door Kaaiengat onder het motto "WE HOUWEN ‘T GOANDE". De stoet begint om 14.11 uur vanaf kruising Goirleseweg/Vonderstraat. Daarna gaat hij via de Vonderstraat, de Tilburgseweg, naar de Dorpstraat. Rond 16.00 uur eindigt de stoet aan op het Dorpsplein. De prijsuitreiking is aansluitend bij de Leybron om 16.30 uur (jeugd), om 18.00 uur (volwassenen).

Meer informatie: www.kaaiengat.nl