Christel van Neerven stopt als wethouder

Christel van Neerven legt haar functie als wethouder namens Pro Actief Goirle neer. Door fysieke beperkingen kan zij het werk als wethouder niet uitvoeren zoals zij nastreeft.

Christel van Neerven: “De laatste maanden heb ik weer last van fysieke beperkingen die ik overhield aan de Ziekte van Lyme. Deze beperkingen speelden in mijn dagelijks leven en werk jarenlang eigenlijk geen rol meer. Nu belemmeren ze mij bij een aantal taken die ik als wethouder heb. Hierdoor kan ik het wethouderschap niet invullen zoals ik wil en vind dat dit moet gebeuren: betrokken, scherpzinnig, alert en energiek. Dat is niet goed voor de gemeente en niet goed voor mij. Daarom nam ik, met pijn in het hart, het besluit om het wethouderschap neer te leggen.”

Het bestuur en de raadsfractie van Pro Actief Goirle respecteren het besluit van Christel van Neerven. Partijvoorzitter Willem den Ouden: “Het is verdrietig dat Christel dit besluit moet nemen. Ze heeft  zich volledig ingezet en alles geprobeerd om het toch te laten lukken. Dit met het volledig vertrouwen van het bestuur van Pro Actief Goirle. We betreuren de stap die Christel moet zetten maar vinden het ook krachtig dat ze deze stap zet.”

Burgemeester Mark van Stappershoef: “Het college vindt het spijtig en voor Christel verdrietig dat zij het wethouderschap moet neerleggen. Het is een zware beslissing. Maar het is ook de enige juiste keuze als het gaat om je gezondheid. Als voorzitter van het college bedank ik Christel voor haar inzet en enthousiasme voor onze dorpen en inwoners. Zij is een betrokken bestuurder die goed oog heeft voor collega’s, medewerkers, gesprekspartners en inwoners met wie ze werkt.”

Christel van Neerven werd op 28 juni 2022 geïnstalleerd als wethouder namens Pro Actief Goirle. Binnen het college van burgemeester en wethouders was zij verantwoordelijk voor onder andere Jeugd, Sport, Onderwijs en Volksgezondheid.

Pro Actief Goirle zorgt zo snel mogelijk voor opvolging van wethouder Van Neerven, in goed overleg met de coalitiepartners. Voorlopig nemen de andere collegeleden haar taken waar. Het afscheid van Christel van Neerven is tijdens de besluitvormende raadsvergadering op 7 februari 2023.