Collectieve zorgverzekering voor minima

medical doctor comforting senior patient

nurse

Woont u in de gemeente Goirle? En heeft u een laag inkomen? Dan kunt u in 2023 misschien gebruik maken van de collectieve zorgverzekering voor minima. Die sloot de gemeente af bij zorgverzekeraars CZ en VGZ. Deelname hieraan kan voor u financieel interessant zijn.

Wat is het?

Wie in Nederland woont of werkt, moet een basisverzekering afsluiten. U verzekert daarmee zorg uit het basispakket. Denk aan de huisarts, het ziekenhuis, de psychiater en de apotheek. In de gemeente Goirle kunnen mensen met een laag inkomen meedoen aan de collectieve verzekering bij CZ en VGZ. De gemeente betaalt dan € 35,00 per maand mee aan de aanvullende verzekering.

Heb ik er recht op?

Op www.goirle.nl/zorgverzekering staan de voorwaarden voor deelname aan de collectieve zorgverzekering voor minima.

Verzekering

De gemeente werkt samen met zorgverzekeraars CZ en VGZ. U kiest de aanvullende verzekering die het best bij uw zorggebruik past. Meer informatie over de verzekeringspakketten en de premies vindt u op www.gezondverzekerd.nl/gemeente/goirle.

Doet u al mee aan de collectieve verzekering?

Doet u al mee aan de collectieve verzekering bij CZ of VGZ? En bent u tevreden? Dan hoeft u niets te doen. Wilt u de verzekering wijzigen? Kijk dan op  https://www.goirle.nl/zorgverzekering of op www.gezondverzekerd.nl.

Hulp

Heeft u hier vragen over? De Formulierenbrigade helpt u. Bel (06) 3836 9551 of mail formbrig.goirle@gmail.com.