De E-waste race van start

Tien basisscholen uit de gemeenten Goirle, Oisterwijk en Doetinchem doen van 29 mei tot en met 22 juni 2023 mee met de E-waste Race. De komende vier weken gaan teams van de basisscholen met elkaar de strijd aan om zo veel mogelijk elektronisch afval (e-waste) in te zamelen. Dit afval leveren de scholieren in zodat het weer hergebruikt of gerecycled wordt. Maandag 22 mei ging de E-waste race van start met een aftrap op basisschool De Kleine Akkers in Goirle. Wethouder Peter van Dijk was bij de aftrap aanwezig.

“Als het goed is, is er straks in heel Goirle niks meer te vinden waar een stekker aanzit dat het niet meer doet of wat niet meer gebruikt wordt. Jullie gaan het allemaal opsporen en verzamelen tijdens de E-waste race. Met de E-waste race zorgen jullie ook voor extra aandacht voor recycling.” - Wethouder Peter van Dijk

Helpt u mee?!

Woont u in de gemeente Goirle en heeft u elektronisch afval zoals een kapotte waterkoker of een defect mobieltje? Bied dan uw elektronisch afval tussen 29 mei en 22 juni 2023 aan op www.ewasterace.nl. Een van de deelnemende teams komt uw e-waste bij u thuis ophalen. Per ingezameld elektronisch apparaat verdient het team een punt. Het team met de meeste punten wint de race en ook een mooie prijs!