Fiene Suurmeijer geïnstalleerd als jeugdburgemeester

Dinsdag 29 november werd Fiene Suurmeijer officieel geïnstalleerd als eerste jeugdburgemeester van de gemeente Goirle. Dit gebeurde tijdens de raadsvergadering. Na het afleggen van de belofte kreeg zij de speciale ambtsketen omgehangen door burgemeester Mark van Stappershoef.

Jeugdburgemeester Fiene: “Ik ben super blij dat ik de jeugdburgemeester ben geworden en dat ik de kinderen in Goirle en Riel dit jaar mag vertegenwoordigen. Ik wil iedereen bedanken voor de steun en positieve reacties. Ik heb er veel zin in!”

De ambtsketen is speciaal gemaakt voor de jeugdburgemeester met schakels van de keten van de burgemeester. Het komende jaar, tot eind september 2023 vervult Fiene de rol van jeugdburgemeester.

Waarom een jeugdburgemeester

De gemeenteraad van Goirle vindt het belangrijk om kinderen te betrekken bij de politiek en hun mening te horen over belangrijke onderwerpen. Daarom hebben we in Goirle een jeugdgemeenteraad. Begin juli besloot de gemeenteraad om een jeugdburgemeester aan te stellen. Zij ondersteunt de burgemeester op belangrijke momenten. Denk hierbij onder andere aan:

  • de sleuteloverdracht met carnaval;
  • dodenherdenking;
  • de nieuwjaarsontmoeting.

Daarnaast geeft zij ook gevraagd en ongevraagd advies aan de burgemeester.