Gezocht: jeugdburgemeester!

adult

Wij zijn op zoek naar de allereerste jeugdburgemeester van de gemeente Goirle. Kinderen uit groep 7 van de basisscholen in Goirle en Riel kunnen nu solliciteren. De sollicitatie in de vorm van een video, brief of iets anders creatiefs kan tot 2 november ingestuurd worden. De installatie vindt plaats op 29 november tijdens een raadsvergadering.

Wat doet een jeugdburgemeester?

De gemeenteraad van Goirle vindt het belangrijk om kinderen te betrekken bij de politiek en hun mening te horen over belangrijke onderwerpen. Daarom hebben we in Goirle een jeugdgemeenteraad. Begin juli besloot de gemeenteraad om een jeugdburgemeester aan te stellen. Hij of zij ondersteunt de burgemeester op belangrijke momenten. Denk hierbij onder andere aan:

  • de intocht van Sinterklaas;
  • de sleuteloverdracht met carnaval;
  • dodenherdenking;
  • de nieuwjaarsreceptie.

De jeugdburgemeester houdt in sommige gevallen een korte toespraak. Daarnaast geeft hij of zij ook gevraagd en ongevraagd advies aan de burgemeester.

Solliciteren?

Kinderen uit groep 7 van de basisscholen in Goirle en Riel kunnen solliciteren. Dit doen zij door vóór 2 november een brief, video, liedje of iets anders leuks te mailen aan info@goirle.nl. Daarna bekijken de burgemeester, een raads- of burgerlid en iemand uit het onderwijs alle inzendingen. De kinderen met de leukste of origineelste, nodigen we uit voor een sollicitatiegesprek. Deze gesprekken zijn op woensdagmiddag 16 november.

Installatie

De jeugdburgemeester wordt tijdens een reguliere raadsvergadering op 29 november geïnstalleerd. De benoeming is voor één schooljaar en duurt tot 1 september 2023.