Goirle doet mee met NK Tegelwippen 2023

De gemeente Goirle doet in 2023 weer mee aan het NK Tegelwippen. Zeker 100 andere Nederlandse gemeenten doen ook mee met deze wedstrijd. In de periode tussen 21 maart en 31 oktober 2023 moeten (waar kan) zoveel mogelijk tegels in onze gemeente vervangen worden door groen. Doet u ook mee? De tegels die u uit uw tuin heeft gehaald kunt u gratis op laten halen door de tegeltaxi. Vergeet niet het aantal gewipte tegels door te geven via www.nk-tegelwippen.nl.

Duurzaam doel

Door klimaatverandering hebben we vaker te maken met overlast van water door hoosbuien en langere warmere periodes, waardoor hittestress ontstaat. Dit kunnen we verhelpen door meer water vast te houden in de grond en te zorgen voor meer verschillende bloemen en planten (biodiversiteit). Geveltuinen, bloemperken en tuinen met planten − in plaats van stenen - helpen hierbij.

Tegeltaxi

We waarderen dat u meehelpt om onze gemeente groener te maken. Daarom komen we uw gewipte tegels graag ophalen met onze tegeltaxi. De tegeltaxi rijdt voor het eerst op 3 april. Wilt u dan gebruik maken van de tegeltaxi? Geef dit dan uiterlijk vrijdag 31 maart voor 11.00 uur door via info@goirle.nl. Meer informatie over de tegeltaxi en de voorwaarden vindt u op www.goirle.nl/tegeltaxi

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over maatregelen die u kunt nemen voor uw tuin op www.goirle.nl/duurzaamheid. Hier vindt u bijvoorbeeld meer informatie over de afkoppelsubsidie. Deze subsidie ontvangt u als u tegels vervangt door groen, een groen dak aanlegt of uw regenpijp afkoppelt van het riool.