Honderdste energieklus

Wethouder Liselotte Franssen lachend op de foto met de energieklusser

Wethouder Liselotte Franssen ging op maandag 13 maart mee met de Energieklusser naar zijn honderdste klus in de gemeente Goirle. De Energieklusser adviseert over maatregelen om energie te besparen en voert de klussen direct gratis uit. Intussen kregen al 1400 inwoners het aanbod van de Energieklusser. Dit zijn vooral inwoners met een laag inkomen en een slecht geïsoleerd huis. Honderdvijftig inwoners meldden zich al aan.

De Energieklusser is één van de acties van de gemeente om energiearmoede aan te pakken. We werken samen met woningcorporatie Leystromen.

Energiearmoede

Mensen die in energiearmoede leven, hebben zo'n hoge energierekening dat hun inkomen te laag is om de rekening te betalen. Om betaalproblemen te voorkomen, nemen ze soms extreme maatregelen. Zoals de verwarming niet aanzetten en niet meer douchen. De gemeente wil voorkomen dat inwoners zo ver moeten gaan.

Regelingen

Als u een brief krijgt over de Energieklusser, kunt u een afspraak maken. Er zijn nog meer regelingen om inwoners met (dreigende) financiële problemen te helpen. Bijvoorbeeld de energietoeslag, goedkope energie via Gezondverzekerd en het Tijdelijk Noodfonds Energie. De gemeente Goirle heeft ook een eigen noodfonds om inwoners in noodsituaties op maat te ondersteunen.

Heeft u hulp nodig bij financiële zaken?

  • Neem contact op met het Dorpsteam. Op www.dorpsteamgoirle.nl staan de contactgegevens.
  • De Formulierenbrigade helpt bij het invullen van formulieren of het aanvragen van vergoedingen.
  • Meer weten over het noodfonds van de gemeente Goirle? Stuur een mail naar sociaaldomein@goirle.nl.