Lintjesregen 2023

Goirle - 26-04-2023 - Pix4Profs / Johan Wouters - Lintjesregen in cultureel centrum Jan van Besouw in Goirle. De gedecoreerden van links naar rechts Theo de Kort (ridder), Ad van Gorp (lid), Corry Schilder-Van Gestel (lid), burgemeester Mark van Stappershoef, Vicky Martens-De Laat (lid), Herman Stroucken (lid) en Ad Mallens (ridder).

Tijdens de ‘Lintjesregen’ op woensdag 26 april reikte burgemeester Mark van Stappershoef zes Koninklijke onderscheidingen uit. De uitreiking was in de kapel van het Cultureel Centrum Jan van Besouw. Familie en bekenden waren hierbij aanwezig.

Namens Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander reikte burgemeester Van Stappershoef lintjes uit aan:

Mevrouw Corrie Schilder– van Gestel (72, Goirle)

Voor 35 jaar inzet als vrijwilliger bij de 'Buurtvereniging Muldersweg', tweedehands speelgoedwinkeltje, Pinkeltje, bij de buitenschoolse opvang en het Oranje Comité in Goirle. Benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

De heer Herman Stroucken (66, Riel)

Voor zijn jarenlange inzet als vrijwilliger bij de buurtvereniging ‘Ronde Akkers’, bij het ‘Tonproatersgala’ in Riel en bij voetbalvereniging VV Riel. Benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

De heer Ad van Gorp (55, Goirle)

Voor zijn jarenlange inzet als vrijwilliger bij Amarant activiteitenbegeleiding, Stichting Sociaal Culturele Centra, De Twern, de Klussendienst van ContourdeTwern, voor het platform ‘WeHelpen’ en als vrijwilliger bij Kano Club Tilburg. Benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Mevrouw Vicky Martens– de Laat (50, Riel)

Voor 20 jaar inzet als vrijwilliger bij het ‘Oranje Comité Riel’, ‘Parochie H. Antonius Abt Riel’, de Oudervereniging Basisschool de Vonder en als vrijwillig projectleider van het Team Mont Ventoux bij Amarant. Benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

De heer Theo de Kort (69, Goirle)

Voor meer dan 40 jaar vrijwillige inzet bij de beroepsgroep Notarissen, de Stichting Jabalpur India, bij RK Parochie Zalige Peerke Donders in Tilburg en bij Stichting Levensonderhoud Fraters CMM Nederland. Benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

De heer Ad Mallens (65, Goirle)

Voor jarenlange vrijwillige inzet bij sportvereniging VOAB en de Mountainbike-Streetrace in het centrum van Goirle. Benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.