Nieuwjaarsspeech

Op dinsdag 10 januari 2023 vond - na drie jaar - een nieuwjaarsontmoeting plaats in het gemeentehuis. Samen met inwoners, raadsleden, vertegenwoordigers van verenigingen, instellingen en bedrijven proostten we op een nieuw jaar, 2023. Traditiegetrouw hield burgemeester Mark van Stappershoef een nieuwjaarsspeech. Hij blikte hierin terug op het jaar 2022. Een bijzonder jaar met gebeurtenissen als de opvang van vluchtelingen, een nieuwe gemeenteraad, een nieuw college, de komst van het Dorpsteam, de bouw van nieuwe woningen, duurzame initiatieven, de huldiging van Ireen Wüst en verbetering van onze (online) dienstverlening. In 2022 werd ook de eerste jeugdburgemeester van Goirle geïnstalleerd: Fiene Suurmeijer.

Fiene was dinsdagavond aanwezig en sprak met deburgemeester over de jeugd van Goirle. Ze hoopt dat iedereen in 2023 lief is voor elkaar en dat kinderen genoeg zelfvertrouwen hebben om zich uit te spreken. Dan wordt hun stem gehoord. Dit is belangrijk want de jeugd is de toekomst.

De burgemeester keek ook vooruit naar 2023. Een jaar waarin de hamvraag is: Wat voor gemeente kunnen en willen we zijn in de toekomst? Hierbij zullen vraagstukken als onderwijshuisvesting, de geluidswal en sportaccommodaties aan bod komen. Kortom: in 2023 staan we voor uitdagingen, maar is ook een nieuw jaar met mogelijkheden en kansen. De overgang naar een nieuw jaar is vaak een moment van bezinning. Zeker nu we in Nederland en wereldwijd te maken hebben met verschillende crises. De burgemeester kondigde aan dat er een bezinningsbos komt in de gemeente Goirle. Dit bos wordt aangelegd tussen het Mill-Hill, de wijk Boschkamer en het Laarsepad. Op deze plek, met een rijke historie, is ruimte voor troost en bezinning. Hier kunnen inwoners hun emoties een plek geven omringd door een groene omgeving.

De avond werd afgesloten met een toost op 2023. 

U leest hier de volledige speech.