Onthulling beeld 'D'n Ballefrutter'

Goirle, een dorp met ballen! Het dorp van 'D'n Ballefrutter', niet alleen tijdens Carnaval. D'n Ballefrutter is onlosmakelijk verbonden met de geschiedenis van ons dorp. Het staat symbool voor de ondernemers- en innovatiekracht van het Goirle van vandaag.

De afgelopen periode is door kunstenares Jeanne van de Midde hard gewerkt aan het maken van het beeld van 'D'n Ballefrutter'. Nu is het tijd voor de feestelijke onthulling. U bent hierbij van harte welkom.

Het beeld is mede mogelijk gemaakt door een samenwerking tussen het gemeentebestuur, de Stichting Karnaval Ballefruttersgat (SKB) en de commissie kunst en cultuur. Nu krijgt het een prominente plek in het centrum van Goirle bij de hoofdingang van het Cultureel Centrum Jan van Besouw. Het is een realistische uitvoering van 'D'n Ballefrutter'.

Zondag 26 mei
13.00 uur Welkom in de foyer van het Cultureel Centrum Jan van Besouw met toespraken van o.a. burgemeester Mark van Stappershoef, toelichting over de geschiedenis van het ballefruttersambacht door Jan van Eijck (voorzitter Heemkundige Kring) en uitleg over de kaatseballensport door Theo Kuipers van het Kaatsmuseum in Franeker.

14.00 uur Onthulling van 'D'n Ballefrutter', buiten voor het CC Jan van Besouw.

Expositie en film
Na de onthulling kunt u in de foyer van het CC Jan van Besouw een expositie van 'D'n Ballefrutter' bekijken. In de theaterzaal draait na de onthulling tot 19.00 uur doorlopend een film van 20 minuten waarin te zien is hoe het beeld gemaakt is. Toegang is gratis.

Wij hopen u te mogen ontmoeten op zondag 26 mei.

Graag tot dan!