Orange the world: stop geweld tegen vrouwen

Van 25 november tot 10 december vindt de internationale campagne Orange the World plaats. In deze periode is er aandacht om geweld tegen vrouwen en meisjes tot halt te roepen.

Ook gemeente Goirle staat stil bij dit onderwerp. Daarom hesen we op vrijdag 25 november de speciale Orange the World-vlag bij het gemeentehuis. Ook kleuren de voetstapjes op de Hovel oranje.

Teken de petitie

Wereldwijd krijgt één op de drie vrouwen te maken met geweld. In Nederland is dat zelfs 45% van de vrouwen en meisjes. Denk aan partnergeweld, verbale of fysieke mishandeling of seksueel geweld. Dit moet stoppen. Daarom vragen wij u om online de petitie te tekenen. Dat kan via www.orangetheworld.nl. Hiermee betuigt u steun en belooft u zich als omstander in te zetten tegen geweld tegen vrouwen of meisjes.

Meld geweld

Melden is belangrijk om het geweld te stoppen. Heeft u te maken met intimidatie of geweld? Of maakt u zich zorgen om iemand? Meld om uzelf of anderen te helpen. Kijk op www.geweldtegenvrouwenmelden.nl of bel 0800-2000. In noodgevallen belt u altijd 112.