’t Ven-Noord: de start naar een klimaatbestendige wijk

De wijk ‘t Ven-Noord, gelegen tussen de Rillaersebaan, Tilburgseweg, Van Malsenstraat en Kempenlaan in Goirle wordt komende tijd flink aangepakt. Deze week start Heijmans in opdracht van gemeente Goirle met groot onderhoud aan de wijk. De werkzaamheden duren tot en met januari 2024. De wijk wordt niet alleen opgeknapt, maar ook klaar gemaakt voor de toekomst. De wijk ’t Ven-Noord is sfeervol, maar ook verouderd. Bestrating, groen, riolering en openbare verlichting zijn in slechte staat. Daarom pakken we de wijk grondig aan. Tegelijkertijd verbeteren we waar mogelijk de verkeersveiligheid en bereiden we de wijk voor op klimaatveranderingen. Er komt meer groen en aparte riolering voor regenwater. Ook willen we regenwater zo lang mogelijk vasthouden in het groen. En we plaatsen oplaadpalen voor elektrische auto’s.

Samen met inwoners

De bewoners konden meedenken over het ontwerp. Peter van Dijk, wethouder openbare ruimte: “Ik ben blij dat we in Goirle nu deze wijk gaan opknappen. Om zo de basis te versterken. En dat we dit samen met de bewoners doen. Zodat de gekozen oplossingen ook zoveel mogelijk aansluiten bij hun ideeën en wensen. Een mooi voorbeeld van participatie.”

Klaar voor de toekomst

Liselotte Franssen, wethouder duurzaamheid: “We maken de wijk echt toekomstbestendig. Doordat we bijvoorbeeld regenwater zo lang mogelijk vasthouden in het groen, zijn we beter voorbereid op droogte. Een duurzame oplossing die ervoor zorgt dat bewoners hier in de toekomst ook prettig wonen.” Ook de bewoners kunnen hier hun steentje aan bijdragen. Bijvoorbeeld door stenen in de tuin te vervangen door groen of door de regenpijp af te koppelen van het riool. Zo werken we samen aan een wijk die klaar is voor de toekomst!

Meer informatie

Het definitief ontwerp van de wijk en de planning is te zien op de website www.grootonderhoudtvennoord.nl.