Tijdelijke noodopvanglocatie vluchtelingen aan Tilburgseweg

De gemeente Goirle gaat van 1 december 2022 tot 1 mei 2023 noodopvang bieden aan 50 tot 70 vluchtelingen in het vroegere fratershuis aan Tilburgseweg 209. We doen dit om vluchtelingen in acute nood te helpen. De doelgroep die hier tijdelijk komt wonen is divers. De locatie is het meest geschikt voor families met kinderen. Er kan ook een aantal alleenstaanden geplaatst worden.

Waarom een noodopvanglocatie in Goirle

Het aanmeldcentrum voor vluchtelingen in Ter Apel en alle azc’s in Nederland zijn overvol. We kennen de beelden uit de media van mensen die buiten slapen en met hun gezin in de regen staan. De Rijksoverheid en alle Nederlandse gemeenten spraken af dat gemeenten opvangplekken regelen. En dat de Rijksoverheid dit betaalt. De gemeente Goirle wil meehelpen om een einde te maken aan de schrijnende situatie voor vluchtelingen.

Meer informatie

Op deze pagina vindt u antwoorden op veel voorkomende vragen. Heeft u andere vragen? Neem dan contact op met de gemeente Goirle. U kunt ons bereiken via het e-mailadres noodopvang@goirle.nl. U kunt ook bellen naar telefoonnummer (013) 5310 610.