Tip voor uw wintertuin

De bomen verliezen nog steeds bladeren. De gemeente zorgt dat er geen bladeren liggen op straten en fietspaden. Zodat u veilig de weg op kunt. U kunt nog steeds gebruikmaken van de bladkorven om uw blad in te doen. Maar u kunt er ook voor kiezen om tussen uw planten wat blad te laten liggen. Zo draagt u bij aan het vergroten van de biodiversiteit (veel verschillende dieren en planten) in uw tuin.

 

Lieveheersbeestjes, pissebedden, spinnetjes en vele andere insecten brengen allemaal de winter door in uw tuin. Zij kunnen schuilen onder bladeren, in uitgedroogde bloemstengels en holletjes in de grond. Door uw tuin niet helemaal bladvrij te maken helpt u deze beestjes en ook vogels en egels die deze beestjes eten. Ook zijn bladeren een natuurlijk beschermingsmiddel tegen vorst. Dit is goed voor de wortels van planten en bomen. Door niets te doen en het blad te laten liggen, zorgt u dus voor meer biodiversiteit.

 

Meer biodiversiteit draagt bij aan een duurzaam Goirle en Riel, waar het fijn is om te wonen. Nu en in de toekomst. Kijk voor meer informatie op www.goirle.nl/duurzaamheid.