Uitslag NK Tegelwippen bekend

Afgelopen maanden deed de gemeente Goirle mee met het NK Tegelwippen. Van 21 maart tot 31 oktober 2022 wilden we samen met inwoners zoveel mogelijk tegels in onze gemeente vervangen door groen. Inwoners konden voor het afvoeren van de tegels een gratis ‘tegeltaxi’ inschakelen via de gemeente. Met de hulp van veel inwoners zijn in onze dorpen maar liefst 1692 tegels gewipt.

Inwoners bedankt!

Wethouder Liselotte Franssen: “Dank aan iedereen die hiermee letterlijk een steentje heeft bijgedragen aan het terugdringen van de gevolgen van klimaatverandering. Zodat het nu en in de toekomst fijn toeven is en blijft in onze dorpen. Helaas zijn we niet in de prijzen gevallen, maar het is toch een mooie score. Waar we met elkaar trots op mogen zijn.”

Water vasthouden

Door klimaatverandering hebben we vaker te maken met overlast van water door hoosbuien en langere warmere periodes, waardoor hittestress ontstaat. Dit kunnen we verhelpen door meer water vast te houden in de grond en te zorgen voor meer biodiversiteit (meer verschillende bloemen
en planten). Geveltuinen, bloemperken en tuinen met planten - in plaats van stenen - helpen hierbij.

Meer informatie

Volgend jaar is het NK Tegelwippen weer. En dan kunt u weer gebruik maken van de tegeltaxi. Wilt u in de tussentijd al iets doen om uw huis of tuin duurzamer te maken? Kijk dan op www.goirle.nl/duurzaamheid. Hier vindt u bijvoorbeeld meer informatie over de
afkoppelsubsidie. Deze subsidie ontvangt u als u tegels vervangt door groen, een groen dak aanlegt of uw regenpijp afkoppelt van het riool.