Verduurzaam je tuin met de afkoppelsubsidie: inwoner Herman vertelt

Jules van iperen

De tuin van inwoner Herman van Gestel was grotendeels verhard. Met het oog op duurzaamheid én een koelere tuin maakte hij gebruik van de afkoppelsubsidie van de gemeente

“Zonnepanelen, een groen dak: duurzaamheid heeft altijd wel onze aandacht”, vertelt Herman. “Nu was de tuin aan de beurt. Vanwege een stukje duurzaamheid, maar ook omdat het steeds warmer werd in de tuin. Daardoor was het niet altijd meer fijn om er te zitten.” Herman schakelde een hoveniersbedrijf in. Alles werd eruit gehaald en de tuin werd opnieuw aangelegd. Er kwamen grotere borders, meer beplanting en een regenton.

Afkoppelsubsidie

Herman kwam de afkoppelsubsidie tegen op de website van de gemeente. "Ondanks dat de werkzaamheden toen al begonnen waren, wilde ik heel graag gebruikmaken van de regeling. Ik vond het een mooi initiatief”, vertelt hij. “Ik stuurde een mailtje naar het loket en zij adviseerden om de aanvraag toch in te dienen.”

Herman vulde het formulier in op de website. Hij werd op de hoogte gehouden van zijn aanvraag en kreeg goed nieuws: de afkoppelsubsidie werd toegewezen. “Daar ben ik heel blij mee”, vervolgt Herman. “Nu is het hopen op een goede zomer; zodat we lekker kunnen genieten van onze groene tuin.”

Wil je ook gebruikmaken van de subsidieregeling?

Vraag je subsidie aan via www.goirle.nl/subsidies.