Vragen en antwoorden over noodopvanglocatie

De gemeente Goirle gaat van 1 december 2022 tot 1 mei 2023 noodopvang bieden aan 50 tot 70 vluchtelingen in het vroegere fratershuis aan Tilburgseweg 209. We doen dit om vluchtelingen in acute nood te helpen. Meer weten? Op deze pagina vindt u antwoorden op veel voorkomende vragen.

Terugblik informatieavond

Op maandag 17 oktober was op het gemeentehuis een informatieavond voor buurtbewoners. Tijdens deze avond konden zij vragen stellen aan verschillende betrokken partijen: het bedrijf dat de beveiliging regelt, een medewerker van het Rode Kruis, de regionaal coördinator vluchtelingenopvang en personen uit de projectgroep van de gemeente Goirle. De sfeer van de avond was gemoedelijk.

Waarom een noodopvanglocatie in Goirle

Het aanmeldcentrum voor vluchtelingen in Ter Apel en alle asielzoekerscentra in Nederland zijn overvol. De Rijksoverheid en alle Nederlandse gemeenten spraken af dat gemeenten opvangplekken regelen. En dat de Rijksoverheid dit betaalt. De gemeente Goirle wil meehelpen om een einde te maken aan de schrijnende situatie voor vluchtelingen.

Meer informatie

Meer informatie vindt u hier. Heeft u andere vragen? Neem dan contact op met de gemeente Goirle. U kunt ons bereiken via het e-mailadres noodopvang@goirle.nl. U kunt ook bellen naar telefoonnummer (013) 5310 610.