Vrolijke bloemen kleuren de dorpen

Fleurige bloemen vrolijken deze zomer het centrum van Goirle en de winkelgebieden Van Hogendorpplein en Riel op. Aan de lantaarnpalen hangt de gemeente bloembakken met zomerbloeiers op. Ook bij de woonzorgcentra Thebe Elisabeth en Guldenakker komen bloembakken. Voorheen gebeurde dit alleen in het centrum van Goirle, in samenwerking met BIZ Centrum Goirle. Deze stichting bestaat niet meer. De gemeente pakt dit nu op en breidt het initiatief uit in de andere winkelgebieden.

“Het is belangrijk dat het centrum van Goirle gezelligheid uitstraalt en bruist. Daarom neemt de gemeente Goirle deze taak over. De bloembakken worden ook geplaatst bij winkelcentrum Van Hogendorpplein en in het centrum van Riel. Ook bij de woonzorgcentra Elisabeth en Guldenakker brengen we extra vrolijkheid op straat.” - Wethouder Peter van Dijk

Vorige week werd gestart met het plaatsen van de bloembakken in het centrum van Goirle. Hierna volgt de rest van Goirle en Riel. We hebben een contract voor 2023 t/m 2025. De leverancier zorgt ook voor het onderhoud, water geven en vervangen van dode planten.