Zijn uw wachtwoorden veilig?

Van 20 tot en met 24 november is het de Week van het Sterke Wachtwoord in de gemeente Goirle. In deze week vragen we extra aandacht voor het gebruik van een sterk wachtwoord en tweestapsverificatie (2FA).  

Als u online wilt inloggen moet u (bijna) altijd een e-mailadres en wachtwoord invullen. De kans is groot dat u hiervoor vaak hetzelfde wachtwoord gebruikt. Maar dit is niet zo slim. We vertellen u waarom.

Hackers stelen uw gegevens

Hackers doen er alles aan om uw gegevens te stelen. Dat doen ze met uw inloggegevens. Gebruikt u bijvoorbeeld uw naam, adres, favoriete sportclub of belangrijke datums in uw wachtwoord? Dan kunnen hackers uw wachtwoord makkelijk kraken. Als u dit wachtwoord gebruikt bij meerdere websites dan kunnen hackers bij al uw gegevens. Daarom is het belangrijk om voor ieder account een ander wachtwoord te gebruiken.

Heeft u nog vragen?

Tijdens de Week van het Sterke Wachtwoord kunt u met vragen terecht bij het Informatiepunt Digitale Overheid in Bibliotheek Goirle. Medewerkers geven u meer informatie en tips voor het aanmaken van sterke wachtwoorden.

Vijf tips voor een sterk wachtwoord

  1. Gebruik voor ieder account een ander wachtwoord.
  2. Houd een wachtwoord altijd voor uzelf!
  3. Gebruik een wachtwoordzin. Hiervoor geldt: hoe langer, hoe beter. Een voorbeeld: MijnhondheetPietje03!
  4. Gebruik een online wachtwoordmanager. Voorbeelden: Bitwarden of Google Chrome.
  5. Is er een mogelijkheid om uw aanmelding te bevestigen met een code via SMS of e-mail? Doe dit dan altijd!