Zo trok storm Ciarán over de gemeente Goirle

Het is vast niemand ontgaan. Gisteren raasde storm Ciarán over Nederland. De storm veroorzaakte veel hinder en schade, ook in onze gemeente. In dit bericht geven we een overzicht van de schade en leggen we uit hoe wij hiermee omgaan.

We ontvingen 23 meldingen van schade en overlast

Van deze meldingen gingen er 11 over omgewaaide bomen of gevaarlijke situaties als gevolg daarvan. Negen bomen waren al omgewaaid. Om de veiligheid te waarborgen heeft de burgemeester voor 2 bomen een noodkapvergunning afgegeven. We ontvingen tot slot meldingen van uitgewaaide takken, een melding van afgewaaide zonnepanelen en verkeershekken die op drift raakten. Ook vandaag maken we nog een ronde door de dorpen om meldingen te controleren.

Wat doen wij bij een storm?

Wanneer het KNMI een storm voorspelt zetten we extra medewerkers in om de veiligheid voor onze inwoners te waarborgen. Meldingen die binnenkomen inventariseren we direct zodat we snel kunnen handelen bij gevaarlijke situaties. Hierbij houden we nauw contact met de brandweer. De brandweer wordt hierbij ondersteund door onze calamiteitenploeg. Wanneer de storm voorbij is doen we ons uiterste best de dorpen terug op orde te brengen. Zodat het er weer netjes uit ziet en iedereen veilig.

Wat kun jij doen bij een storm?

  • Zet eigendommen die weg kunnen waaien binnen of zet ze vast. Zo voorkomt u schade of gevaarlijke situaties voor mensen in uw omgeving.
  • Acuut gevaar? Bel dan 112.
  • Is er sprake van een situatie die voor schade kan zorgen? Bel dan de brandweer via 0900 – 0904.
  • Meld andere stormschade bij ons via Fixi.