Jonge stembureauleden gezocht!

Volgend jaar op 21 maart 2018 zijn er weer gemeenteraadsverkiezingen. We zijn daarom op zoek naar enthousiaste mensen die willen helpen op één van de 14 stembureaus in de gemeente. Daarvoor zoeken we in het bijzonder jongeren tussen de 18 en 35 jaar die van betekenis willen zijn voor onze gemeenschap.

Ben je op 21 maart 2018 18 jaar of ouder, de hele dag beschikbaar en wil je iets betekenen voor de democratie? Dan ben jij degene die we zoeken!

Wat zijn jouw taken als stembureaulid?
Als stembureaulid zorg je er voor dat de kiezers hun stem kunnen uitbrengen. Je zorgt samen met de andere leden voor een juiste gang van zaken binnen het stembureau. Bijvoorbeeld door de controle van stempassen en identiteit en uitreiken van de stembiljetten aan de kiezers.

Op elk stembureau zijn er twee teams. Eén team werkt van 7.00 uur tot 14.00 uur en het andere team werkt van 14.00 uur tot 21.00 uur. Elke team bestaat uit drie leden, waarvan er één voorzitter of plaatsvervangend voorzitter is. Na 21.00 uur, als het stembureau sluit, worden de stemmen geteld. Dat wordt gedaan door alle leden van dit stembureau.

Wat zijn de taken van een voorzitter?
Als voorzitter heb je de leiding in het stembureau. Naast de genoemde zaken voor stembureauleden, zorgt de voorzitter voor orde in het stembureau. Je helpt de stembureauleden en zorgt voor de organisatie van het tellen van de stemmen. Tot slot zorg je voor de administratieve afhandeling van de verkiezingen in jouw stembureau.

Wat krijg je er voor terug?
• Een leerzame maatschappelijke ervaring waarmee je verantwoordelijkheid draagt voor de democratie van Goirle.
• Waardering van de samenleving van Goirle en Riel!
• Voor een dag werken op het stembureau ontvang je een vergoeding van € 120,- als stembureaulid,  € 145,- als plaatsvervangend voorzitter en  € 160,- als voorzitter.
• Je krijgt informatie via e-learning en we geven een (verplichte) informatiebijeenkomst, zodat je met voldoende kennis aan de slag kunt.

Laat het ons weten!
Heb je interesse of wil je meer informatie? Neem dan contact op door te mailen of te bellen naar Marieke Spijkers  (marieke.spijkers@goirle.nl (013) 5310 520) of Rianda Spijker (rianda.spijker@goirle.nl) (013) 5310 521). Ze staan je graag te woord!