Draagvlakmeting positief afgerond

Ondernemers van het centrum in Goirle blijken meer dan voldoende vertrouwen te hebben in het centrummanagement. Dat bleek na het tellen van de stemmen van de draagvlakmeting onder de betrokken ondernemers. Wethouder Theo van der Heijden is erg blij met deze positieve uitslag.

Ruime meerderheid
Om de draagvlakmeting te doen slagen moest aan drie voorwaarden worden voldaan: 50% of meer moest een stem uitbrengen en daarvan moest minimaal tweederde vóór zijn. Bovendien moesten die voorstemmers meer WOZ-waarde vertegenwoordigen dan de tegenstemmers. Hier is ruim aan voldaan, want 68% bracht z'n stem uit, 84% stemde voor en hun totale WOZ-waarde was hoger dan die van de tegenstemmers.

Teken van vertrouwen
Wethouder Theo van der Heijden ziet de positieve uitslag als teken van vertrouwen van de ondernemers in het centrummanagement. ""

Activiteiten
In de bedrijveninvesteringszone heft de gemeente belasting bij de ondernemers. Vervolgens gaan deze inkomsten in de vorm van subsidies terug naar de Stichting Centrum Goirle, die een activiteitenplan maakt. Onderwerpen hierin zijn bijvoorbeeld kerstverlichting, evenementen, promotie, aanpak leegstand en een schoon en veilig centrum.