Hoofdroute Riel: volg de adviesroute

Inmiddels bent u waarschijnlijk al een beetje gewend aan de werkzaamheden in Riel en zijn we alweer halverwege de tweede fase. Tijd om even uw aandacht voor het volgende te vragen: de adviesroute en busdienst 132.

Adviesroute
Dankzij de omleidings- en adviesroutes wordt de verkeersdruk zoveel mogelijk gespreid. Toch zijn er - tot ergernis van de bewoners - weggebruikers die via allerlei sluipwegen van de ene naar de andere kant van Riel willen rijden, zonder de adviesroute te gebruiken. Daarom ons verzoek om toch gewoon van die adviesroute gebruik te maken als u naar Goirle/Tilburg of Alphen/Baarle-Nassau moet. Volg dus de borden: dat is het veiligst.

Buslijn 132
Ook willen we u er even op attenderen dat Arriva nu over de Alphenseweg, Spoorweide, Vijfhuizenbaan, Spaansehoek, Goorweg en Zandeind van en naar Alphen rijdt, en niet meer over de Tilburgseweg, Zandeind en Gilzerbaan van en naar Alphen. Op de Alphenseweg ter hoogte van huisnummer 3 is aan beide kanten van de weg een extra bushalte geplaatst. Buurtbus 295 - van Hilvarenbeek via Goirle naar Riel rijdt wel de normale route.

Planning
In de kerstperiode tot en met carnaval is de weg gewoon open. Op 19 februari 2018 gaat de derde fase van start. Half juni 2018 is de weg klaar. Weersomstandigheden of onvoorziene werkzaamheden kunnen nog voor vertraging zorgen.