Pop-up store Woon & Leef open!

Donderdag 29 maart is de pop-up store geopend tijdens een feestelijke en gezellige bijeenkomst. Joop Neervens van het Platform Gezondheid en Welzijn Goirle presenteerde de bijeenkomst, waarin wethouder Marijo Immink, Liesbeth Kox van Leystromen en Astrid de Nooij van Thebe Extra Ledenvergadering de aanwezigen kort toespraken. Daarna gaf Piet van Harberden zijn kijk op comfortabel en veilig thuis wonen. 

Mooi burgerinitiatief
De wethouder is erg blij met dit mooie burgerinitiatief waar zoveel organisaties bij aangehaakt zijn. Langer zelfstandig thuis wonen is een wens van ons allen en deze pop-up store laat zien wat er allemaal mogelijk is: tijdens workshops, presentaties, demonstraties, maar ook in gesprek met wie maar wil. Zo word je verleid om je eigen huis eens met andere ogen te bekijken en na te denken over wat mogelijk en nodig is."

Denk tijdig na
Ook vindt ze dat dit burgerinitiatief helemaal bij hoe de gemeente inwoners graag aanspreekt op hun eigen verantwoordelijkheid. "Denk tijdig na over wat je te doen staat. Is dit huis wel comfortabel en veilig genoeg voor later? Kan ik hier ook uit de voeten als ik slecht ter been ben? En zo niet, welke voorzieningen zijn dan mogelijk?" De wethouder wees de aanwezigen op een aantal mogelijkheden, waaronder de blijverslening?

Samen
Verder roept ze inwoners op de winkel te bezoeken, in gesprek te gaan, informatie te halen, mee te doen met de activiteiten en na te denken over de eigen situatie. "Ik ben heel benieuwd naar uw ervaringen en idee├źn. Verder horen we graag wat beter kan en wat ontbreekt. Ook staan we open voor andere burgerinitiatieven. Waar mogelijk ondersteunen en faciliteren we die. Samen zorgen we voor een fijne gemeente, waar ieder comfortabel en veilig woont!"

Hovel 4
Iedereen kan tot en met 21 april terecht in de winkel aan de Hovel 4: op donderdag van 9.30 - 13.00 uur, op vrijdag van 14.00 - 20.00 uur en op zaterdagen van 10.00 - 17.00 uur. Deze week is het thema Verbouwen of verhuizen, daarna draait het twee weken om veiligheid en comfort en in de laatste week staat het zo lang mogelijk zelfstandig wonen centraal.