Geheim Goirlese Volmolen onthuld

cof

Op 5 april heeft burgemeester Mark van Stappershoef opnieuw een 'Gôols Geheim' onthuld: het verhaal rondom de Goirlese Volmolen. Dit was een bijzondere onthulling omdat de informatie op de plaquette samengesteld is door Sjef Hoogendoorn van de Gôolse Schôol, in samenwerking met de Gôolse Geheimen.

De Goirlese Volmolen
Het geheim waar het ditmaal om gaat, is het verhaal rondom de Goirlese Volmolen én de plaats waar deze in de zeventiende eeuw stond. Door het gebruik van o.a. de manuscriptkaarten van Diederik Zijnen en Hendrik Verhees en GPS is de locatie bepaald van de molen: op het eind van de Hoge Wal. Op de plaquette is het verhaal te lezen van de volmolen.

Landkaart
De historische kaart die in de achttiende eeuw gemaakt is door Diederik Zijnen werd door Niek Schenning, voorzitter van de Vereniging Recreatie en Toerisme, aan de burgemeester overhandigd. Deze kaart hoort bij de Gôolse Geheimen. Samen met de andere verhalen wordt de ontstaans-geschiedenis van Goirle inzichtelijk gemaakt en worden verhalen bewaard voor de toekomst.