Week van de Veiligheid 7 t/m 13 oktober

Hennepkwekerijen en drugslabs: we komen ze overal tegen. In huurhuizen en koopwoningen, in loodsen of gewoon in het open veld, in openbare gebouwen of onder de grond.

Veilige leefomgeving
Hoe fijn is het als u veilig over straat kunt? Hier zijn we met z’n allen verantwoordelijk voor: overheden, ondernemers én inwoners. Het is dus belangrijk dat we met z’n allen alert zijn om onze omgeving veilig te houden.

Gevaren drugspand
Ondanks dat we weten dat drugspanden overal voorkomen, hopen we toch dat we ze niet in onze eigen wijk of straat tegenkomen. Toch is dat het geval. Drugspanden zijn vaak dichterbij dan u denkt. Ondanks dat u er in het dagelijks leven niet direct last van hebt,  brengen dit soort panden wel gevaren met zich mee. Denk aan brandgevaar en giftige stoffen. 

Hoe herkent u een drugspand?
Criminelen hopen dat drugspanden niet opvallen in de wijk. Toch zijn er wel signalen die duiden op de mogelijke aanwezigheid van een drugspand zoals:  

  • Zoete, anijsachtige of chemische geur;
  • Condens op de ramen;
  • Constant zoemend of brommend geluid;
  • Blauwe vaten of jerrycans om het pand;
  • Regelmatig bestelwagens of kleine vrachtwagens bij het pand.

Meld misdaad
Heeft u het vermoeden dat er in uw wijk iets niet klopt? Bel dan de politie op 0900-8844 of kijk op de website van de politie. Wilt u anoniem melden? Bel dan 0800-7000 of ga naar Meld Misdaad Anoniem.

Meer informatie
Wilt u meer weten over wat de gemeente eraan doet om uw leefomgeving veilig te houden? En wat u zelf kan doen? Lees dan verder op de pagina 'Veiligheid'.