Verkiezingen Europees Parlement

Op donderdag 23 mei zijn er verkiezingen voor het Europees Parlement.

Als u niet zelf uw stem kunt uitbrengen, dan kunt u iemand anders volmacht verlenen. Deze persoon mag dan namens u uw stem uitbrengen. Op de achterzijde van uw stempas kunt u de naam invullen van de persoon (gemachtigde) die voor u gaat stemmen. Dat kan iedereen zijn die in Goirle of Riel woont en ook een stempas heeft ontvangen. De kiezer die u machtigt, moet zelf ook voor het Europees Parlement gaan stemmen. Let op: de gemachtigde mag maximaal twee machtigingen hebben en hij moet de volmachtstem gelijktijdig met de eigen stem uitbrengen. De gemachtigde moet een kopie van een geldig identiteitsbewijs van u laten zien.

Stemmen in een andere gemeente
Als u in een andere gemeente wilt stemmen, dan heeft u een kiezerspas nodig. De kiezerspas vraagt u aan bij het gemeentehuis  tot uiterlijk 22 mei 2019 12.00 uur Neem uw stempas en een geldig legitimatiebewijs mee. U kunt ook een formulier downloaden en uw verzoek schriftelijk indienen. De schriftelijke aanvraag ontvangen wij graag uiterlijk 20 mei 2019. Uw stempas moet u inleveren.

Informatie
Wilt u meer informatie? Neem dan contact op door te mailen naar Marieke Spijkers (marieke.spijkers@goirle.nl) Marijke Versteeg (marijke.versteeg@goirle.nl) of benader ze telefonisch via 013-5310521 of 013-5310520. Informatie over de verkiezingen kunt u ook vinden op de bijbehorende pagina op deze website.