Column burgemeester Mark van Stappershoef

Beste inwoners,

 

Een tijd geleden dacht ik nog dat ik (gelukkig) de laatste ‘Corona-column’ geschreven had. Helaas klim ik toch weer in de pen. Waar we weer wat lucht hadden en het virus er even onder leken te hebben, slaat het nu hard terug. Ik leef mee met hen die hierdoor geraakt worden.

 

De eerste persconferentie van begin november stemde niet hoopvol. Na vrijdag werd duidelijk dat strengere maatregelen weer nodig zijn. Wat een teleurstelling na een periode waarin weer meer mocht en kon en waarin we hoopvol uitkeken naar de toekomst. Waarin we weer dingen gingen plannen en organiseren. En nu tóch weer dat mondkapje, toch weer 1,5 meter afstand houden van elkaar en toch weer allerlei beperkingen.

 

Gelukkig bleek Sinterklaas en zijn gevolg heel flexibel. Op het laatste moment besloot hij toch om zijn programma om te gooien. Hij pakte zelf zijn verantwoordelijkheid en paste het programma aan. Geen ontmoetingen bij de Leybron, bij het Van Hogendorpplein en Kloosterplein, maar wel een tocht door de straten van Goirle en Riel. Zo konden alle kinderen, ouders, opa’s en oma’s hem veilig welkom heten. Wat was ik blij voor alle kinderen dat dit in aangepaste vorm door kon gaan. Het is fijn om in deze periode al die blije gezichten vol verwachting te zien.   

 

Laten we hier met z’n allen een voorbeeld aan nemen. Ondanks de onzekerheid over wat er straks wel en niet mag en kan. Laten we vooral vasthouden aan wat wel kan, al dan niet in aangepaste vorm. Want, hoe het er na 4 december uitziet? We weten het niet. Maar wat we wel weten is dat we als samenleving invloed hebben op deze situatie. Alleen als samenleving zelf kunnen wij uit deze situatie komen. Wij samen hebben en zijn de oplossing!

 

Blijf gezond!  

 

Mark van Stappershoef

Burgemeester