Dag van de Mantelzorg

Lenie Versteden ontvangt lunchpakket van Tess van de Wiel tijdens Dag van de Mantelzorg

Vandaag is de Dag van de Mantelzorg. Een mooie gelegenheid om de mantelzorgers in Goirle en Riel te laten zien dat we hen enorm waarderen. Daarom verzorgden gemeente Goirle en ContourdeTwern een heerlijk lunchpakket voor de mantelzorgers. In totaal werden er 121 pakketten uitgedeeld. 

Wethouder Tess van de Wiel bezorgde ook enkele lunchpakketten. Onder wie Lenie Versteden. Lenie is mantelzorger en zorgt dagelijks voor haar man Ben. Leny: "Mijn man is afgelopen zomer geopereerd. Vanwege complicaties verliep zijn herstel niet voorspoedig. Ik was daardoor fulltime mantelzorger en dat was zwaar. Gelukkig kreeg ik af en toe ook hulp van buitenaf. Mijn kinderen deden bijvoorbeeld boodschappen. Gelukkig is mijn man nu aan de betere hand. We gaan met zijn tweeen genieten van deze lekkere lunch".  

Wat is mantelzorg?

Een mantelzorger zorgt voor zijn partner, kind, ouder, familielid, vriend, kennis of buren. Dit doet hij langdurig en onbetaald. Mensen kunnen dankzij hun mantelzorger vaak langer thuis blijven wonen. Voor veel mensen is het vanzelfsprekend om een naaste te helpen. Maar het langdurig volhouden van deze hulp is vraagt veel van een mantelzorger.

Ondersteuning

Bent u mantelzorger en vindt u het fijn om even met iemand te praten of heeft u behoefte aan mantelzorgondersteuning? Neem contact op met ContourdeTwern via (T) 013 - 534 91 91