Gemeente ondersteunt Stichting Heartsafe Goirle

Wethouder Tess van de Wiel en de bestuursleden van de Stichting Heartsafe Cees Pelkmans, Jan van Groenendaal en Jan van Leenders bij de AED op het Oranjeplein.

De Stichting Heartsafe hangt meer AED’s op en vervangt oude AED’s in Goirle en Riel. Er zijn er nu 21 in Goirle en zeven in Riel. Pasgeleden verving de stichting zeven AED’s en kwamen er nieuwe sleutelkastjes. Op geo.goirle.nl staat een kaart met alle locaties. Binnenkort krijgt de Stichting Heartsafe een eigen website.

Zorgen voor snelle hulp

Een Automatische Externe Defibrillator (AED) is een draagbaar apparaat dat het hartritme weer kan herstellen bij een hartstilstand. Dit gebeurt door het geven van een elektrische schok. Bij een hartstilstand is hulp in de eerste zes minuten nodig. Daarom is het belangrijk dat er de gemeente Goirle op voldoende plekken AED’s zijn. De Stichting Heartsafe wil dat er in de dorpen overal binnen vijf minuten loopafstand een AED is. In het buitengebied moet de AED binnen vijf minuten met de auto bereikbaar zijn. De stichting krijgt hiervoor steun van de gemeente Goirle en sponsorbijdragen van het Regionaal Ambulancevervoer.

Cursus

Een AED is niet genoeg om levens te redden. Hiervoor zijn getrainde vrijwilligers hard nodig. Voor een cursus kunt u terecht bij de ehbo-verenigingen in Goirle en Riel. Voor meer informatie over de Stichting Heartsafe mailt u naar ceespelkmans@gmail.com