Wandelgebied afgesloten

Het gebied achter Huize Anne en Thebe Elisabeth is afgesloten tot uiterlijk eind april door werkzaamheden. Het gebied is afgezet met hekken. Vanwege de veiligheid is het niet mogelijk om een deel van het gebied open te stellen of tijdelijke paden aan te leggen. De wandelpaden daar zijn tijdelijk dus niet te bewandelen. De Oude Trambaan is wel bereikbaar.

Nieuwe natuur  

In dit gebied wordt nieuwe natuur aangelegd. We werken hier aan natuurherstel. De Leij wordt gedeeltelijk verlegd, weer terug naar de oude vorm, zodat deze weer door het gebied kan meanderen (kronkelen). Er komen poelen en de Leij krijgt meer ruimte bij hoog water. Dit alles komt de ecologie van het gebied ten goede. Veel oude wandelpaden verdwijnen, maar hiervoor komen veel nieuwe (struin)paden terug. Het gebied wordt nog mooier dan het al was.

20.000 bomen en planten

Eerder werden veertig bomen gekapt in dit gebied. Deze populieren waren geen lang leven meer beschoren en vormden een gevaar voor passanten volgens externe deskundigen. Als ze waren blijven staan, dan waren ze binnen afzienbare tijd doodgegaan door ouderdom. De stammen van deze bomen krijgen een plek in de natuurzone. Daarmee dragen de oude bomen weer bij aan het ecosysteem en de biodiversiteit in de nieuwe natuur. In het gebied komen 20.000 nieuwe bomen en planten.

Zuidrand

Aan de zuidkant van Goirle wordt de komende jaren gebouwd aan twee nieuwe woonwijken. Oude textielfabrieken maken hier plaats voor woningen, die mooi worden ingepast tussen ruig groen, water en industrieel erfgoed.

Meer informatie

Meer informatie over de Zuidrand vindt u op www.zuidrandgoirle.nl en www.goirle.nl/zuidrand