Week van de Voedselbanken

De week van 14 tot en met 20 oktober is in Nederland de Week van de Voedselbanken. Deze dagen geven we extra aandacht aan de Voedselbank. De Voedselbank zamelt eten in dat anders verspild zou worden. En deelt dat uit aan mensen die dat hard nodig hebben. Voedselbanken strijden zo tegen voedselverspilling en ondersteunen inwoners die dat nodig hebben. Dit gebeurt onder het motto ‘geen pakket zonder traject’. Dat wil zeggen dat inwoners hulp krijgen als zij meewerken aan een oplossing voor hun financiële probleem.

Wethouder Tess van de Wiel: “Ik ben blij dat de Voedselbank er is voor inwoners die op of onder de armoedegrens leven. Om hen (tijdelijk) te helpen door het bieden van een voedselpakket. Dit zou niet mogelijk zijn zonder de enthousiaste groep vrijwilligers die wekelijks zorgt dat er een voedselpakket klaar staat voor wie dat nodig heeft. Ik ben deze vrijwilligers dankbaar dat zij dit voor hun dorpsgenoten doen. Mooi dat we op deze manier met elkaar inwoners ondersteunen die dat nodig hebben.”

Voedselbank Goirle

Sinds 2017 heeft de Voedselbank Tilburg een uitgiftepunt in Wijkcentrum de Wildacker in Goirle. Dit uitgiftepunt is iedere woensdag van 13.30 tot 14.30 uur open.

Meer informatie

Bent u of kent u iemand die in aanmerking komt voor de Voedselbank? Kijk dan voor meer informatie op www.tilburgsevoedselbank.nl