Weinig PMD bij milieustraat

Weinig inwoners maken gebruik van de mogelijkheid om plastic-, metaal verpakkingsafval en drankenkartons (PMD) in te leveren bij de milieustraat. Daarom halen we die container bij de milieustraat weg. Vanaf woensdag 14 juli kunt u uw PMD niet meer bij de milieustraat inleveren. PMD kan voortaan alleen nog in de eigen duo-container, waar iedere woning over beschikt. Deze container is over het algemeen voldoende voor inwoners. Dit scheelt kosten en zorgt voor extra ruimte bij de milieustraat. Ruimte die daar erg schaars is.

Toch extra PMD?

Mocht uw container toch niet voldoende zijn, dan kunt u eenvoudig een extra PMD-container aanvragen via www.goirle.nl. Maar u kunt natuurlijk ook aan uw buurman of -vrouw vragen of daar nog wat ruimte in de container over is. PMD-afval dat u aanbiedt bij de milieustraat, wordt verrekend als restafval.

Bedrijfsafval

Een andere reden dat deze afvalstroom niet meer bij de milieustraat ingeleverd kan worden, is dat in de container bij de milieustraat voornamelijk bedrijfsmatige verpakkingen aangetroffen werden, zoals bijvoorbeeld krimpfolie van pallets. Ook vijverfolie of landbouwplastic  is geen PMD-afval. Daarom wordt de container afgekeurd voor recycling en moet de inhoud van de hele container verwerkt worden als veel duurder restafval. Dit kost de gemeente en dus de gemeenschap veel geld.

Weten wat in de PMD-container mag? Check de tips op www.doemeemetpmd.nl