Uitreiking gemeentelijk Ereteken

Op zaterdagmiddag 9 juli 2022 reikt burgemeester Mark van Stappershoef het Ereteken van de gemeente Goirle uit aan mevrouw Annemiek van Puijenbroek- Scheffers. De gemeenteraad heeft besloten mevrouw Van Puijenbroek- Scheffers deze gemeentelijke onderscheiding toe te kennen. Tijdens haar afscheid als voorzitter van Koninklijke Harmonie en Uitspanning wordt haar de bijbehorende gouden speld opgespeld.

Mevrouw Annemiek van Puijenbroek- Scheffers (75) vervult al jaren een buitengewoon waardevolle rol voor de samenleving van Goirle. Als voorzitter of lid van tal van besturen is zij de drijvende kracht achter veel maatschappelijke activiteiten. De rode draad in haar leven is een warm hart voor minderbedeelden. Ze ondersteunt en acteert in tal van projecten voor mensen, cultuur en natuur. Dit alles in nauwe verbondenheid met de inwoners van de gemeente Goirle. Annemiek van Puijenbroek is betrokken bij de volgende organisaties:

  • Voorzitter van de stichting ‘Annetje van Puijenbroek’: Vanaf de oprichting in 2015 is Annemiek voorzitter. De stichting voorziet in het ondersteunen van de minderbedeelden op de thema’s mens, cultuur en natuur. Elk jaar wordt een groot bedrag uit het familiefonds via de stichting Annetje aan deze doelen besteed. Door haar tomeloze inzet is de stichting een begrip in Goirle en van betekenis voor onze inwoners.
  • Voorzitter bestuur Koninklijke Harmonie en Uitspanning: Vanaf 2007 is Annemiek voorzitter van deze vereniging die een belangrijke functie heeft voor onze gemeente. Bij veel gelegenheden treedt de harmonie op. Annemiek is begaan met de jeugd van de Harmonie en het opleidingsorkest Colorato. Zo heeft zij betrokkenheid bij de aanwas van jeugdleden met onder andere “Blaas er op los”. Een project op de basisscholen om kinderen enthousiast te maken voor het bespelen van een instrument. Ook voor de slagwerkgroep is Annemiek van betekenis. Door hen te stimuleren en een hart onder de riem te steken heeft ze de slagwerkgroep naar een hoger niveau getild.
  • Bestuurslid van Vrienden van Sterk Huis: Gedurende meer dan 20 jaar is Annemiek betrokken bij de ontwikkeling en sponsoring van De Bocht en later Sterk Huis. Ze was onder andere actief betrokken bij de oprichting van het Studiefonds. Dat is een fonds dat tekorten aanvult voor studiefinanciering en studiefaciliteiten voor cliënten van De Bocht/Sterk Huis. Vanuit haar netwerk heeft Annemiek ook bijgedragen aan de verbinding met bedrijven en grote filantropische fondsen. Bij dat alles is ze altijd begaan met cliënten, medewerkers en de organisatie.