Opslagunits in Goirle in orde

individuality

Dinsdag 15 november 2022 controleerde de gemeente Goirle in samenwerking met de gemeente Tilburg en de politie 30 opslagunits aan de Parallelweg in Goirle. Hierbij werden geen misstanden geconstateerd. Doel van dit soort acties is om mogelijke criminele activiteiten op te sporen én om tips te geven aan eigenaren en huurders om zichzelf en hun eigendommen beter te beschermen.

Burgemeester Mark van Stappershoef: “Net als bij een andere controle in april zijn er geen ernstige overtredingen ontdekt. Dat is een positief beeld en kan betekenen dat het controleren van garageboxen zijn vruchten afwerpt.” De burgemeester roept desondanks vooral iedereen op om verdachte situaties altijd te melden. “Inwoners zijn onze ogen en oren in de wijk. Met hun oplettende blik kunnen we de ondermijnende criminaliteit nóg beter aanpakken.”

Regelmatige controles

Jaarlijks controleert de gemeente diverse locaties in samenwerking met de politie. Gekeken wordt of men zich aan de wet- en regelgeving houdt en er geen ondermijnende activiteiten plaatsvinden. Door locaties onaangekondigd te bezoeken krijgen de gemeente en politie beter zicht op de activiteiten die daar plaatsvinden. Zo kan eventuele ondermijnende criminaliteit opgespoord worden.

Meld misstanden

Ziet u zelf misstanden of vermoedens hiervan, meld dit altijd. Dat kan bij de politie via T 0900-8844. Of anoniem via Meld Misdaad Anoniem of via  T 0800-7000. Meldingen worden altijd serieus genomen en zorgvuldig uitgezocht.