Wethouder van Neerven opent nieuwe hockeyvelden

Op zondag 4 september opende wethouder Christel van Neerven het nieuwe hockeyveld bij MHC-Goirle. Met één druk op de knop werd het nieuwe veld én het opgeknapte complex feestelijk in gebruik genomen. Leden, oud-leden, sponsors, omwonenden en andere belangstellenden waren hierbij aanwezig.

Wethouder Christel van Neerven: “Als kersverse wethouder sport ben ik blij en vereerd dat ik dit mooie complex mag heropenen. Goirle is een sportgemeente. Daarmee bedoelen we dat sport belangrijk is, niet alleen fysiek, maar ook mentaal én in sociaal opzicht. Samen sporten hoort tot de basis van een samenleving waar het goed toeven is. Ik ben blij dat dit nieuwe hockeyveld er is, ook omdat er rekening is gehouden met zowel duurzaamheid als verkeersveiligheid.”

Duurzaamheid en verkeersveiligheid

De nieuwe velden en het opgeknapte sportcomplex van MHC-Goirle zijn duurzaam ingericht. Zo is het nieuwe veld voorzien van een hoogwaardige recyclebare kunstgrasmat, is gebruik gemaakt van de nieuwste generatie LED verlichting die gericht op het veld schijnt en zijn ondergrondse waterbassins geplaatst om water op te vangen. Ook zijn de parkeerplaatsen voorzien van zogenoemde grasplaten. Deze nemen water op en verminderen hittestress. Ook is gedacht aan verkeersveiligheid. De ingang voor auto’s is verplaatst naar de westzijde van het complex en er is een speciale ‘kiss en ride-strook’ gemaakt voor het ophalen en wegbrengen van kinderen. Daarnaast is er een veilige uitstapstrook voor bezoekers die met bussen komen. Met deze veranderingen is MHC-Goirle fijne plek om te sporten voor jong en oud. Nu en in de toekomst.